De Schaats- & Skeeler Vereniging Breda, kortweg SSVB, is opgericht op 25 oktober 2001.
Met de realisatie van een prachtige, volledig overdekte 400-meter kunstijsbaan een goed getimed moment om een start te maken met een schaatsvereniging.

Niet zó maar een vereniging trouwens…

Inzell 2008 - SSVB-jeugd op de foto met Ireen Wüst

Inzell 2008…SSVB-jeugd op de foto met Ireen Wüst

Het bestuurlijk kader van onze vereniging wordt gevormd door mensen die in het verleden het schaatsen in Breda ‘op de kaart’ hebben gezet. Enigen van hen hebben zich, als ‘mensen van het eerste uur’, al ruim 35 jaar ingezet om een ijsaccomodatie in Breda gerealiseerd te krijgen. Samen met de ‘mensen van het laatste uur’ zijn zij daarvoor in het najaar van 2001 door de KNSB beloond met de zgn. Van
Heloma-prijs.

Wij richten ons op hardrijders (de zgn. norenrijders) en hebben ons, ten behoeve van hen, binnen de totale verenigingsstructuur verzekerd van de nodige kennis, ervaring en kwaliteit om leden op alle niveau’s actief te kunnen laten zijn.

Beginner of recreant, jong of oud, voor hen zijn bij uitstek de zgn. verenigingsuren geschikt op verschillende tijdstippen in de week. Hier wordt onder deskundige leiding geschaatst.
Maar ook de gevorderde of wedstrijdrijder kan zich bij ons thuisvoelen. In onze discipline, het “langebaanschaatsen” spelen in wedstrijdverband afstanden als 500, 1000, 1500, 3000, 5000 en 10000 meter een rol. Voor onze licentiehouders liggen er voortdurend uitdagingen om tijdens een seizoen hun persoonlijke records bij te stellen.

SSVB wil met veel enthousiasme en een hechte groep mensen een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van deze technische, maar vooral ook mooie sport.
Voor de zomerperiode beschikken we ook over mogelijkheden om op verschillende niveau’s en voor diverse doelgroepen trainingsvormen aan te bieden. Denk hierbij aan natuurlijk het skeeleren, maar ook wielrennen, mountainbiken en de conditie-/bostrainingen.

Daarnaast vinden er verschillende ‘andere’ activiteiten plaats, die het aantrekkelijk maken om SSVB-lid te zijn:

  • Kamp voor de jeugd
  • Trainingskamp/vakantieweek te Inzell (D)
  • Jaarlijks Familie Evenement
  • Nieuwjaarsreceptie
  • Mountainbike toertochten
  • Schaats- en Skeelerkampioenschappen