jan21
0

9e keer Inzell !

Geen categorie Share this post

We gaan voor de 9e keer in de herfstvakantie naar Inzell

Wat goed is, moet blijven! Dat geldt zeker voor de inmiddels traditionele vakantie/trainingsweek in INZELL. Afgelopen oktober zijn we weer, na twee jaar afwezig geweest te zijn, door bouwwerkzaamheden op en rond de baan, weer naar INZELL geweest. De nieuwe overdekte baan is uitstekend bevallen, het verblijf in INZELL, voelde als “thuiskomen’. Er worden ook goede tijden weggezet op internationale wedstrijden, dus ook voor onze rijders is dat een uitdaging, dus veel succes.
Let wel op, dit jaar hebben we gelijk herfstvakantie met het midden van het land, dus zorg ervoor dat je op tijd boekt en eventueel andere dingen regelt.
Dit stukje is vooral bedoeld voor nieuw geïnteresseerden, maar ook voor mensen die vaker mee zijn geweest is het goed om nog eens door te lezen omdat er wat kleine puntjes zijn veranderd.

Waar is het?
Inzell ligt in het uiterste zuidoosten van de Duitse deelstaat Beieren, in de buurt van Berchtesgaden en Bad Reichenhall. Een prima omgeving om lekker sportief bezig te zijn. Er wonen zo’n 4000 mensen.
Naast het schaatsen kun je er zwemmen, mountainbiken, trimmen, fietsen en wandelen in de prachtige omgeving van de zgn. voor-Alpen.
Op zo’n 35 km van Inzell vinden we de eerste grote stad: Salzburg. Wat verder weg vinden we München, op zo’n 120 km.
Voor de wintersport is het eind oktober nog iets te vroeg (meestal….). In februari lukt dat trouwens wel !. Inzell heeft wel een groot aantal eetgelegenheden en enkele Kneipes en pubs om lekker uit te gaan. Verder kent Inzell nog wat leuke, gezellige winkeltjes, waaronder een hele goede ijscotent.

Wat gaan we doen?
Een schaatsvereniging gaat natuurlijk schaatsen. Schaatsen is mogelijk op diverse tijdstippen op de dag. Wij maken gebruik van het ‘Allgemeines Training’. De tijdstippen hiervan variëren wat van dag tot dag, afhankelijk van bijvoorbeeld eventueel georganiseerde wedstrijden of de aanwezigheid van internationale kernploegen.
Ook trekken we met de mountainbike erop uit en maken mooie tochten naar meertjes, almen en bergtoppen. Verder is er altijd een groep die er te voet op uit trekt voor een stevige wandeling.
Al deze genoemde activiteiten worden gecoördineerd door de TC. Zij zorgen een gedegen trainingsschema met trainers etc. Los van deze activiteiten kun je natuurlijk altijd een bezoek brengen aan het zwembad, stukje hardlopen etc. Vast onderdeel voor sommigen is inmiddels het shoppen in een wat grotere plaats in de buurt van Inzell.

Wanneer?
De periode van de herfstvakantie 2012 ligt voor regio Zuid in de week maandag 15 oktober tot en met vrijdag 19 oktober a.s. Onze week in Inzell loopt daarom van zaterdag 13 oktober tot en met zaterdag 20 oktober 2012.

Waar verblijven we?
Het comité zal op verzoek appartementen huren, en proberen om dit in het stadje zelf te realiseren. Echter, eigen initiatief wordt zeer op prijs gesteld! kijk op de site www.inzell.de en klik op de Hollandse vlag, of kijk op de site www.beieren-vakantie.nl/nl/index ,wacht niet te lang met boeken, we hebben dezelfde periode vakantie als midden Nederland, het kan druk met de boekingen worden. Dit kan worden aangegeven op het inschrijfformulier. We zullen ook dit jaar weer zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt onze appartementen huren. We hebben een aantal ‘vaste’ adressen inmiddels, die we meteen weer kunnen benaderen. Een aantal ‘vaste’ Inzell gangers hebben hun appartement reeds geboekt.
Voor gezinnen is dit meestal niet moeilijk; voor individuele deelnemers kan het wat lastiger zijn. Wij verzoeken deze mensen daarom om hetzij eerst een groepje te formeren en dat aan te melden, dan wel zelf op zoek te gaan naar accommodatie.
Het voorzieningenniveau van de appartementen is over het algemeen goed en degelijk, aardig gemeubileerd, goed sanitair en een goed voorziene kookgelegenheid.

Wat kost het?
Voor ons Nederlanders geen onbelangrijke vraag. Financieel gezien is elke appartementenbezetting verantwoordelijk voor de huur, linnen- en eventuele schoonmaakkosten.
Op basis van zelfverzorging kost het verblijf globaal geschat rond € 200 – 250,– per persoon: incl. kosten verblijf, verzekering, reiskosten, entree ijsbaan/zwembad en huur fiets-/mountainbike. Dit is uiteraard helemaal afhankelijk van hoe luxe men het zelf maakt.

Hoe gaan we erheen?
Het beste kun je naar Inzell met de auto. Vanaf Breda is het ongeveer 940 km. Aan te bevelen is te ‘carpoolen’, zodat de reiskosten verdeeld kunnen worden over degenen die meereizen in de betreffende auto. Het openbaar vervoer is eigenlijk geen alternatief.

Hoeveel mensen kunnen er mee?
Dit jaar gaan we voor de 9e keer als club naar Inzell. Het eerste jaar gingen er 25 mee, afgelopen keer waren dat er 66. En eigenlijk is er niet echt een limiet. Natuurlijk zou het geweldig zijn als iedereen mee ging….

Wie mogen er allemaal mee?
Uiteraard mogen alle leden mee. Maar natuurlijk ook de ouders, broers en zussen die geen lid zijn. De enige beperking die we hebben geldt ten aanzien van minderjarigen. Hiervoor is geen leidinggevende van de club beschikbaar, zij kunnen dus alleen mee onder begeleiding van een ouder of andere meerderjarige die hiervoor door de ouders is aangewezen. Dit i.v.m. de verantwoordelijkheid.
Overigens verwachten wij NIETS van de deelnemers, maar moedigen we iedereen aan om aan enkele sportieve activiteiten deel te nemen.

Kan ik mijn eigen fiets meenemen?
Er zijn mogelijkheden om een mountainbike/racefiets te huren en ook voor eventuele onderdelen, in Inzell Mailis bike&coffee, Traunsteinerstra?e 14, www.mailis.de en in Ruhpolding, Rad’l Sepp, St. Valentin 1, www.radl-sepp.com. De kwaliteit van deze fietsen zijn goed. Natuurlijk kun je ook je eigen fiets meenemen.

Hoe kan ik me inschrijven?
Zijn jullie enthousiast geworden en gaan jullie weer mee? Inschrijven kan via dit formulier. Geef hier duidelijk alle meereizende personen op aan. De mensen die al vaker mee zijn geweest kunnen tevens aangeven of ze voorkeur hebben voor accommodatie, en tevens of zij die zelf alweer vastgelegd hebben. Bijvoorbeeld in hetzelfde pension als afgelopen jaar. Met deze voorkeuren proberen we zoveel mogelijk rekening te houden.
Daarnaast kun je aangeven op het formulier of je geïnteresseerd bent in fietsvervoer. Heb je in de auto nog plaats voor één of meerdere carpoolers, geef dit dan ook aan. Ook als je nog vervoer zoekt.
De inschrijfformulieren graag inleveren of opsturen voor 31 maart 2012 bij de hieronder genoemde personen. Na deze datum gaan wij iedereen onderdak brengen. Enkele weken voor vertrek zullen we nog een bijeenkomst beleggen. In deze bijeenkomst worden de laatste details bekend gemaakt, ontvangt iedereen een routebeschrijving, een beschrijving van zijn/haar accommodatie en een trainingsschema via de TC.

Zijn er nog kleine lettertjes?
Wie zich eenmaal heeft opgegeven voor deze week, is er definitief aan gebonden. Is men na aanmelding toch niet in staat om mee te gaan, dan moeten de kosten die men zou delen met reis- en appartementgenoten alsnog betaald worden. Dit geldt niet als er een vervanger gevonden wordt (liefst van binnen de club).

Vragen, opmerkingen, wensen, commentaar?
Mochten jullie na het lezen van deze info nog ergens mee zitten, schroom dan niet ons hierover aan te spreken. Doe dit ook als jullie goede ideeën hebben of wensen. Het e-mailadres Inzell@ssvbreda.nl wordt dagelijks uitgelezen.

Het ‘Inzell 2012-comité’:
Maarten Neijenhuijs
Eric Rockland

[social_share/]

About the Author

Comments are closed.