feb13
0

Chiara op NK Kortebaan & GK Allround

Actueel Share this post

Hallo allemaal,

ik ben Chiara Adams en de meeste zullen mij wel kennen als een van de junioren van Klaas Renes.
22 Januari ben ik naar Bantega, Heereveen geweest omdat ik uitgenodigd was voor een NK kortebaan meisjes junioren C. In totaal waren er 39 deelneemsters. Na het Wilhelmus kon de wedstrijd beginnen.

Om 13:00 uur gingen de eerste ritten van start. Het was de bedoeling dat je 2 keer 140 meter rechtuit zou sprinten. Een keer wind mee en een keer wind tegen. Daarvan mochten de 16 tijd snelsten door naar de volgende ronde. Mijn tijden, ik reed 2x dezelfde tijd,15,12, waren snel genoeg om door te mogen. De 2e omloop werkte hetzelfde, een keer wind mee, een een keer wind tegen. De snelste 8 gingen door, waaronder ikzelf. De 3e omloop ging weer hetzelfde als de vorige 2. De snelste vier zouden doorgaan, waar ik helaas niet bij zat. De 4 overgebleven finalisten moeten ieder een keer tegen elkaar schaatsen, waarbij degene met de meeste ritoverwiningen 1e werd.

Ik ben dus in totaal 8e geworden met een nieuwe PR van 14,78, wat een hele verbetering is van vorig jaar, waar ik 25e werd met 15.66. Verder wil ik klaas nogmaals bedanken voor het coachen van deze leuke dag.

  

3 Februari heb ik meegedaan met het GK allround (500-1500m) in Tilburg, hier heb ik een 3e plaats behaald. Op de 500 reed ik 46,21 en op de 1500 2.28,57, dit was voor mij een PR.

Groetjes Chiara

[social_share\]

About the Author

Comments are closed.