nov15
0

De lange adem van SSVB

Actueel Share this post

Tijdens de publieksuren op de ijsbaan zijn er verschillende “treintjes” die al dan niet georganiseerd hun rondjes rijden. Diverse leden van onze vereniging doen daar ook aan mee; ondergetekende is er een van. Dat gebeurt in groepjes die nogal variëren in snelheid en aantal rondes.
De gedachte is om dat op de zondagmorgen een beetje in clubverband te gaan doen: op die dag zijn er toch altijd al een redelijk aantal leden aanwezig.
Hierbij nodigen we die leden uit die dat ook leuk vinden om in groepsverband wat langere afstanden te rijden.
Daarbij wordt van je verwacht stabiel op de schaatsen te staan, in peloton te kunnen rijden en daarbij enige snelheid aan te houden.
De bedoeling is relatief rustig te beginnen en geleidelijk aan tempo en aantal rondes op te voeren.
Dit is een geschikte vorm om voor te bereiden op natuurijs, toertochten, Weissensee, een (eventuele) marathon op het clubkampioenschap,  zomerskeeleren en tevens   om meer “inhoud” te kweken, ook voor wedstrijdschaatsers.
Tijdens een trainersvergadering onlangs benadrukte onze hoofdtrainer Johan nog dat duurtraining in elke planning voor elk type rijder(ster) altijd aanwezig dient te zijn.
Hoe gaan we dit doen ?
Zorg ervoor om op zondag om 10.00 uur op het ijs te staan, in onderling overleg bepalen we dan hoe we dat  gaan doen: o.a. het aantal rondes en een klein beetje organisatie.
Aanmelding is niet nodig; kom gewoon naar de baan en geniet mee van de ambiance van dit SSVB gebeuren. Kosten: geen, behalve de toegang tot de ijsbaan.
Ik kijk er naar uit om de “sterke” vrouwen èn mannen in onze club te mogen verwelkomen,
Groeten,
Jan van Doesburg
[social_share/]

About the Author

Comments are closed.