mrt10
0

Diplomaschaatsen 10 maart 2013

Actueel Share this post

Zondagmorgen half negen. Twaalf  jeugdleden staan  klaar om deel te nemen aan de onderdelen voor het KNSB Schaatsvaardigheidsdiploma.

Na maanden hard trainen wil je wel laten zien wat je allemaal geleerd hebt.  Onder leiding van Esther en Timo werden een slalomproef, een start- en remproef en een langebaanproef afgelegd. Bij de slalomproef wordt  zigzaggend een afstand van 45 meter afgelegd. Aan het eind omdraaien en weer zigzaggend terug. Bij de start- en remproef moeten de schaatsers 45 meter na de start remmen en  omdraaien. Het gaat erom geen bocht te rijden, maar zo hard mogelijk te remmen, vlak om de pylon te  draaien en daarna weer zo snel mogelijk aan te zetten. Bij de langebaanproef moet zo ver mogelijk geschaatst worden zonder te stoppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De jeugdige schaatsers  toonden aan goed te hebben gewerkt aan techniek en uithoudingsvermogen.  Er werd prima gereden. Het schaatsseizoen werd afgesloten in Het Wakske (warme choco met slagroom!) waar de welverdiende diploma’s werden uitgereikt.

[social_share\]

About the Author

Comments are closed.