dec01
0

Hoe begin ik bij een schaatsvereniging ?

Actueel Share this post

In de bijgaande flyer kun je zien wat je allemaal kunt doen bij SSVB. Maar dan komt de vraag natuurlijk, wat heb ik er allemaal voor nodig, en wat kost dat ? Hierbij een korte uitleg.

Voor het schaatsen heb je nodig:

1. Materiaal

Een paar schaatsen, voor de beginners vaste schaatsen. Voor de meer gevorderden klapschaatsen. Met “schaatsen” bedoelen wij altijd noren ! Daarnaast ter bescherming een muts (of schaatshelm) en goede handschoenen. Als kleding kan sportieve, makkelijk zittende kleding worden gebruikt. Fiets- en hardloopkleding is heel geschikt. Denk wel aan de temperatuur ! Vaste schaatsen zijn te koop vanaf ongeveer 200 euro, klapschaatsen zijn wat duurder. Er zit een goede winkel bij de ijsbaan Voor de jeugd heeft men hier ook het Schaats Lease Plan waarmee je de kosten kunt reduceren en altijd verzekerd bent van passende schaatsen!

2. Lidmaatschap van SSVB

Als lid van SSVB mag je deelnemen aan trainingen (’s winters: schaatsen; ’s zomers: wielrennen, mountainbiken, skeeleren en loop-en sprongtraining) en alle andere activiteiten van de vereniging (zomerkampen, trainingen in Inzell in de herfstvakantie, toertochten, etc.) We bieden lidmaatschap aan in drie vormen: winterlidmaatschap als je alleen schaatst, zomerlidmaatschap voor de zomeractiviteiten, of een jaarrond lidmaatschap als je winter en zomer actief wil zijn. Je betaalt alleen contributie voor de periode waarin je aan trainingen deelneemt. Het lidmaatschap kost per maand € 13.50 voor volwassenen, en € 10 voor jeugd t/m 18 jaar en studenten. Er is korting voor gezinnen. Van de contributie worden de vergoedingen van de trainers en kosten van evenementen zoals clubkampioenschappen, borrels, enzovoorts betaald.
Let op: nieuwe leden betalen de eerste maanden geen contributie, zie de flyer !

3. Een abonnement op de ijsbaan

Hiermee krijg je toegang tot de verenigingsuren zodat je kunt deelnemen aan clubtrainingen. De SSVB trainingen zijn op maandag- en woensdagavond en zondagochtend (er is voor gevorderden ook een training mogelijk op het zaterdag wedstrijd uur, zonder licentie). Een abonnement het hele seizoen, voor één keer training per week (anderhalf uur) kost  € 95 ( jeugd t/m 12 jaar € 72). Zaterdag kost  € 125

4. Een wedstrijdlicentie (optioneel)

Als je wedstrijden wil rijden moet je ook een KNSB licentie aanschaffen. Je traint dan ook op wedstrijduren die een iets duurder tarief hebben. De Wedstrijdtrainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond en zaterdagochtend. Wedstrijden zijn er elk weekend op zaterdag- en/of zondagavond. Een licentie kost € 12 – € 45 afhankelijk van leeftijd. Een abonnement voor één uur en een kwartier training per week kost  € 115-172 (junioren) tot  € 185 (senioren); een abonnement voor een tweede training (andere avond)  kost € 40 – 60 extra

Voor de zomertrainingen heb je nodig:

5. Materieel

Afhankelijk van de activiteit, een racefiets, een mountainbike, skeelers, of hardloopschoenen. Bij de fietsactiviteiten ook een helm (verplicht). Bij skeeleren een helm (verplicht) en pols/elleboog/kniebeschermers

6. Lidmaatschap

Jaar- of zomerlidmaatschap, zie onder 2.

7. …en verder niets !

De skeelerbaan  en  de atletiekbaan van Sprint Breda en Groene Ster Zevenbergen (loop- en sprongtraining) worden gehuurd door de club, en voor fiets- en looptrainingen gebruiken we de openbare ruimte. Trainers worden uit de contributie betaald.

Voorbeelden

1. Zoon of dochter van 10 wil 1x per week recreatief gaan schaatsen. Wat kost het de ouders per maand/kwartaal, er van uitgaande dat zoon of dochter geen schaatsen heeft. In de zomer doet zij/hij niet mee met clubtrainingen

Materieel:  ca. € 100 leasekosten voor de schaatsen per seizoen
Lidmaatschap: eerste seizoen gratis voor leden tot 12 jaar. Daarna 10 euro/maand voor het winterhalfjaar
Abonnement: € 72 + 7.50 voor de toegangspas (eenmalig)
TOTAAL:  € 180 voor de eerste winter, daarna € 230 per winter

2. Een wielrenner wil in de winter zijn/haar conditie op peil houden door 1x per week te komen schaatsen op woensdag. De wielrenner heeft al schaatsen. Zomers sluit hij/zij weer aan bij de eigen wielervereniging.

Materieel: niets
Lidmaatschap: eerste seizoen 3 maanden gratis. Daarna 13.50 euro/maand voor het winterhalfjaar
Abonnement: € 95 + 7.50 voor de toegangspas (eenmalig)
TOTAAL:  € 143 voor de eerste winter, daarna € 176

3. Een enthousiast junior lid wil graag wedstrijd gaan rijden en 2x per week gaan trainen. Wat brengt dit voor extra kosten met zich mee? Hij/zij rijdt nu recreatief 1x per week. Hij/zij heeft al een mountainbike en wil  in de zomer meedoen met looptrainingen en mountainbiken volgen.

Materieel: evt. loopschoenen € 100
Lidmaatschap: zomerlidmaatschap extra, dus 6 maanden a € 10 per maand
Licentie:  tot 12 jaar € 12, tot 18 jaar oplopend naar € 33
Abonnement: tot 12 jaar € 153, tot 18 jaar oplopend naar 230; het recreanten abonnement van € 72 / € 95 valt weg
TOTAAL: Materiaal € 100 eenmalig, plus  tot 12 jaar € 152 extra, tot 18 jaar max 230 extra per jaar

4. Een volwassene wil 2x per week recreatief gaan schaatsen en zomers deelnemen aan skeeler- en looptraining.

Materieel: schaatsen € 200, skeelers € 200; loopschoenen € 100
Lidmaatschap: 3 maanden gratis, daarna € 13.50 per maand
Abonnement: 2x € 95
TOTAAL:  Materiaal € 450 eenmalig,  andere kosten € 350 per jaar

TENSLOTTE

Duidelijk? Of lastig? Je mag altijd mailen naar ledenadminstratie@ssvbreda.nl of even bellen (zie telefoonnummer op de site).  We kunnen dan precies doorrekenen wat de kosten zullen zijn. Het is ook altijd mogelijk een keertje op proef mee te doen.

[social_share\]

About the Author

Comments are closed.