sep01
0

SSVB Clubkampioenschap Skeeleren nieuwe stijl!

Actueel Share this post

Volgende week zondag 7 september organiseren we weer de SSVB Cubkampioenschappen Skeeleren. Dit jaar hebben we gekozen voor een andere opzet.

De pupillen tot 12 jaar rijden een traditioneel kampioenschap over twee volle rondes. Alle andere deelnemers rijden twee onderdelen: een koppelkoers en een afvalrace. Van beide onderdelen wordt een klassement opgesteld en zijn er prijzen te behalen.

Bij de koppelkoers wordt afhankelijk van de leeftijd een tijdrit over 2, 3 of vier rondes gereden in koppels. Deze koppels worden door de TC samengesteld uit een snelle en een minder snelle rijder. Het koppel met de snelste tijd wint de koppelkoers.

Bij de afvalrace rijden de junioren tot en met 17 jaar een wedstrijd van 10 minuten. Vanaf de derde ronde vallen er steeds twee rijders per ronde af (de eerste twee rondes zijn dus neutrale rondes zonder afvallers).

De senioren vanaf 18 jaar en ouder rijden een wedstrijd van 15 minuten, ook met twee neutrale rondes en vervolgens steeds twee afvallers per ronde.

We hopen op deze manier een leuk en spannend kampioenschap te kunnen organiseren, maar daar hebben we jullie wel bij nodig! Hoe meer mensen meedoen, des te leuker het kampioenschap wordt!

[social_share\]

About the Author

Comments are closed.