nov01
0

SSVB gehuldigd in Inzell

Geen categorie Share this post

Bron: Bredase Bode, 30 oktober 2013

BREDA – Het weer is inmiddels aardig omgeslagen, we zijn weer terug naar de ‘wintertijd’, de eerste nationale schaatswedstrijden in Thialf Heerenveen zijn al verreden, kortom de schaatsclubs draaien weer op volle toeren. De Schaats- en Skeeler Vereniging Breda (SSVB) dus ook.

Tijdens de herfstvakantie zijn zo’n 65 leden met ‘aanhang’ weer afgereisd naar het Zuidduitse Inzell voor de traditionele trainingsvakantieweek, waarbij de nadruk voor elke deelnemer anders ligt. Voor de één is het echt vakantie, voor de ander staat het sportieve aspect centraal. De wereldberoemde ijsbaan aldaar beschikt sinds 3 jaar over een bijzondere overkapping en staat sindsdien weer op de internationale wedstrijdkalender, waardoor in 2011 de wereldkampioenschappen afstanden aldaar werden verreden. SSVB heeft tijdens die verbouwing in de herfstvakanties het ‘schaatsheil’ even elders moeten zoeken, maar de club is sinds de renovatie weer terug. In verenigingsverband was SSVB dit jaar voor 10e keer in Inzell en dat was het VVV (de Inzeller Touristik) niet ontgaan. Men werd door vertegenwoordigers uitgenodigd voor een groepsfoto, waarbij tijdens een toespraak door de VVV-directeur de waardering werd uitgesproken dat de club al zo lang Inzell trouw is gebleven.

Tevens werd een goed gevulde mand met Beierse specialiteiten overhandigd en werd SSVB ‘eigenaar’ van 1 vierkante meter Inzell, gesymboliseerd door een vlag van één vierkante meter. Met een goed gevoel konden de SSVB-ers daarna weer aan hun fiets- of schaatstraining beginnen. Het was weer een aangename week, het weer viel (in vergelijking met de wateroverlast hier in Nederland) enorm mee en ieder heeft weer heerlijk genoten. Tijdens een tweetal wedstrijden hebben licentiehouders (wedstrijdrijders) nu al hun persoonlijke records aardig kunnen bijstellen. De zomertraining heeft kennelijk effect gehad.

Inmiddels zijn de eerste reserveringen voor de 11e Inzell-trip in 2014 al geboekt. Benieuwd naar alle SSVB-activiteiten, op zoek naar schaatsinformatie, kennismaken met of gewoon zin in schaatsen of misschien wel lid worden? Kijk op onze website www.ssvbreda.nl

[social_share\]

About the Author

Comments are closed.