sep01
0

SSVB met MTB grensoverschrijdend

Actueel Share this post

Zondag 25 augustus

Het is droog en windstil in Meerle, België als Martijn de, aan een oude uit India afkomstige fiets bevestigde SSVB vlag aan de straatkant zet. Deze vlag trekt in korte tijd een oprit vol met auto’s. Al die auto’s hebben naast een Nederlands kenteken, achterop, bovenop of zelfs binnenin een bont scala aan mountainbikes bij zich.

Al snel loopt Martijn de 19 SSVB-ers, die op deze tocht zijn af gekomen, in zijn tuin te voorzien van koffie en thee. Als blijkt dat alle aangemelde deelnemers er zijn, wordt eerst gezongen voor de jarige onder de aanwezige dames. Hierna kan de groepsindeling beginnen. De snelle groep gaat een tocht rijden van ca. 40 km; de hele snelle groep een tocht van ca. 55 km.

In het grensgebied met Nederland lopen de beide routes door de driehoek Meerle, Zondereigen, Wortel. Natuurgebieden rond Het Merkske en de Hollandsche Bossen worden doorkruist. Zelfs een boswachter van Natuurmonumenten weet de snelle rijders niet van hun stuk te brengen; ze hebben meer last van de dan plots verschijnende dazen.  Beide groepen genieten onderweg in de voormalige rijksweldadigheidskolonie nabij Wortel, op het terras en in de stralende zon van thee/koffie met appeltaart. De snelle groep is natuurlijk al vertrokken als de hele snelle groep pas arriveert.

 

Verschillende keren wordt de Belgisch-Nederlandse grens in beide richtingen over getrokken. De meeste komen over zandpaden en door gehuchten die ze nog nooit eerder hadden gezien, of zelfs van gehoord: Oosteneind, Ginhoven, Eindepoel, Staakheuvel, Hal, Oude en Nieuwe Strumpft. Iedereen geniet van de door Martijn uitgezette routes; zelfs een stukje “Efteling parcours” is erin opgenomen. Wanneer de rijders net niet met de tong uit de mond terug in Meerle komen, worden ze in de achtertuin ontvangen met thee en koffie. Als de verhalen over de belevingen los gaan komen zet de gastheer met zijn vrouw iedereen worstebrood en appelflappen voor. Onder een waterig zonnetje wordt dit met smaak verorberd.

 

Een zeer geslaagde dag, met een bijzonder gastvrije ontvangst en met prachtige routes. Er zullen er ongetwijfeld zijn die thuis op de bank de route met gesloten ogen nog een keer beleefd hebben. Martijn en familie bedankt voor deze fantastische dag en voor de inspanningen om het de hele dag droog te houden.

[social_share/]

About the Author

Comments are closed.