mrt21
0

SSVB Toerskeeleren

Actueel Share this post

Het schaatsseizoen loopt nu echt op zijn einde. Alles bijeen is het een mooi seizoen geweest, met voor het vierde jaar op een rij een portie natuurijs. We hebben veel tochten kunnen rijden zij het dat de grote, de echte,  de tocht der tochten er (officieel) net niet inzat…. Na een voortreffelijk clubkampioenschap, waarbij het persoonlijke records regende kunnen we nu het ijsseizoen afsluiten. De lente komt eraan dus gaan we andere dingen doen; zeer binnenkort kunnen jullie vanuit de TC en het bestuur daarover de nodige info verwachten.

Dit jaar is het toerskeeleren gepromoveerd tot een officiële clubactiviteit, zodat aansprakelijkheid en verzekering keurig is geregeld. Zondag 25 maart gaat de zomertijd in en dat  betekent dat we ’s avonds langer daglicht hebben. Op woensdag 28 maart gaan we voor de eerste keer weer op weg. Wie genoten heeft van de toertochten op het ijs zal ook hier aan zijn trekken kunnen komen. De bedoeling is om de eerste keer een tochtje te maken van een uur, in een gematigd tempo. Met het lengen van de dagen worden de tochten langer: elke week komt er grofweg een kwartier bij. Eind juni rijden we dan een uur of drie, daarna wordt het weer korter.

Het streven is elke week een andere route te kiezen. Een andere nobele doelstelling is om altijd over een parcours te rijden met mooi glad asfalt en dat lukt prima. Een probleempje is soms dat de verbindingen tussen die perfecte stukken af en toe wat minder zijn……. Dus heel zeldzaam (!) komen we wel eens wat tegels, groffer asfalt of zelfs klinkers tegen. Natuurijs is ook wel eens wat slechter, en soms moeten we klunen!

Onderweg worden we begeleid door een voorfietser, die het tempo aangeeft, op kruisingen vooruit gaat  kijken of het veilig is en om voorzieningen te treffen bij onverhoopte voorvallen. Al jaren is Evert de Roon onze vaste ervaren begeleider, soms vergezeld van een gastfietser.

Afgelopen jaar hebben we de Ronde van de Grevelingen gereden; een lange tocht waar we de hele dag voor uit trokken. Het is de bedoeling ook dit jaar zo’n rit te maken; we zijn al doende om een mooie route uit te zetten. We gaan die tocht  pas doen als we behoorlijk wat kilometers achter onze wieltjes hebben; eerst dus nog flink wat trainen….

Als je dit aanspreekt, stabiel op je skeelers staat in peloton kunt rijden bij een snelheid van 20 km/uur, dan ben je bij deze uitgenodigd om met ons mee te gaan. De eerste ritten gaan in een rustig tempo, dit om weer te wennen aan het rijden op de weg. Als je kunt schaatsen, kun je ook skeeleren, maar het is niet hetzelfde……. Het is handig als ik dan je email-adres mag hebben. We rijden alleen op droge weg; nat wegdek doen we niet, bij twijfel sturen we op betrokken woensdag om 17.00 uur een email uit om te laten weten of er al dan niet gereden wordt.

Eventueel tot ziens bij ons eerste vertrek op woensdag 28 maart 19.00 uur bij MacDonalds aan de Meubelboulevard Princenhage/Breda.

Groeten,  Jan van Doesburg

[social_share/]

About the Author

Comments are closed.