mrt26
0

SSVB Toerskeeleren 2013

Actueel Share this post

Het schaatsseizoen 2012 – 2013 loopt nu  op zijn einde. Alles bijeen is het toch wel een mooi seizoen geweest, en voor het vijfde jaar op een rij konden we weer van natuurijs genieten. Helaas kregen we ook met een portie sneeuw te maken. We hebben nog wel wat tochten kunnen rijden, maar het grote, het echte werk, is geen moment in beeld geweest. Na een mooi clubkampioenschap, met de nodige  persoonlijke records en een voortreffelijke marathon, kunnen we nu een punt achter het ijsseizoen gaan zetten. De lente komt eraan dus gaan we andere dingen doen.

Evenals vorig jaar is het toerskeeleren een officiële clubactiviteit, zodat aansprakelijkheid en verzekering keurig is geregeld. Zondag 31 maart gaat de zomertijd in en dat  betekent dat we ’s avonds langer daglicht hebben. Op woensdag 3 april gaan we voor de eerste keer weer op weg. Wie genoten heeft van de toertochten op het ijs in Nederland of Oostenrijk of elders zal ook hier aan zijn trekken kunnen komen. De bedoeling is om de eerste keer een tochtje te maken van een uur, in een gematigd tempo. Met het lengen van de dagen worden de tochten langer: elke week komt er grofweg een kwartier bij. Eind juni rijden we dan een uur of drie, daarna wordt het weer korter.

Het streven is elke week een andere route te kiezen. Een andere nobele doelstelling is om  over een parcours te rijden met mooi glad asfalt en dat lukt (bijna) altijd. Af en toe komen we wel eens wat tegels, grover asfalt of zelfs klinkers tegen. Natuurijs is ook wel eens wat slechter, en soms moeten we klunen! Ja de Dokkumer Ee wordt ook niet gedweild…………………

Ook in het komende jaar worden we begeleid door onze vaste voorfietser Evert de Roon, die het tempo aangeeft, op kruisingen vooruit gaat  kijken of het veilig is en om voorzieningen te treffen bij onverhoopte voorvallen.  Eventuele gastfietsers zijn welkom ! Afgelopen jaar hebben we vanwege de weersomstandigheden niet de grote dagtocht gereden; een lange tocht waar we een hele dag voor uit trekken. Het is de bedoeling  dit jaar die uitgestelde  rit alsnog te maken; er ligt al een mooie route klaar.. We gaan die tocht  pas doen als we behoorlijk wat kilometers achter onze wieltjes hebben; eerst dus nog flink wat trainen….

Als je dit aanspreekt,  stabiel op je skeelers staat in peloton kunt rijden bij een snelheid van 20 km/uur, dan ben je bij deze uitgenodigd om met ons mee te gaan. De eerste ritten gaan in een rustig tempo, dit om weer te wennen aan het rijden op de weg. Als je kunt schaatsen, kun je ook skeeleren, maar het is niet hetzelfde……. Het is handig als ik dan je email-adres mag hebben. We rijden alleen op droge weg; nat wegdek doen we niet, bij twijfel sturen we op betrokken woensdag om 17.00 uur een email uit om te laten weten of er al dan niet gereden wordt.

Eventueel tot ziens bij ons eerste vertrek op woensdag 3 april 19.00 uur bij MacDonalds aan de Meubelboulevard Princenhage/Breda.

Groeten,  Jan van Doesburg

[social_share\]

About the Author

Comments are closed.