mei25
0

Succesvolle MTB tocht

Actueel Share this post

Wie tweede pinksterdag wakker werd bedacht zich wel twee keer om het een mooie dag te noemen. Het was druilerig en niet bepaald een dag om een tocht op de MTB te gaan rijden. Een groter contrast met de stralende zondag ervoor was er niet. Na negenen had zich dan ook pas één dappere SSVB-ster op de vertreklocatie gemeld. Dat zag er somber uit. Toen er tegen half tien een man/vrouw of vier was, werd overwogen de beide tochten, die van 35 en van 55, samen te gaan voegen. Op dat moment begon het ineens te druppelen, geen regen maar SSVB-ers en om half tien stonden 5 vrouwen en 10 mannen te popelen om te vertrekken. Bovendien was er zelf een jeugdlid op komen dagen. En wonder boven wonder was het ineens nog droog ook. Besloten werd het eerste deel van beide tochten gezamenlijk te rijden en daar waar deze zouden splitsen de rijders te laten te kiezen. Jan-Leendert had een mooie route uitgezet die ons vanuit het Mastbos, via de Bieberg en Ulvenhoutse bos naar de landgoedzone leidde. Via het landgoed Valkenburg en Hondsdonk werd over de Strijbeekse heide gereden. Een bonte stoet rijdsters en rijders slingerde door het landschap.

In de buurt van Goudberg na ca 20 km werd gesplitst: vier snelle rijders namen de korte route en de 11 overige hele snelle rijders gingen voor de volle 55 km. De 35 km route had na ca. 2 km al de tussenstop en de koffie met appeltaart smaakte prima. De 55 km route liep ten noorden van Ulicoten naar Baarle-Nassau waar werd gestopt. En ook op die stop ging de thee/koffie met appeltaart er prima in.

Via Meerseldreef, Galder, Galderse meren, Galderse Hei en Mastbos vond de korte route de weg terug naar het startpunt. De lange route had profijt van de vochtige start van die dag: de zandpadjes waren nu tenminste niet zo stoffig. Via de Alphense bergen, de Chaamsche bossen, Ulvenhout en het Mastbos werd ook door deze groep de startlocatie teruggevonden.

Tijdens de gehele route is geen druppel meer gevallen. Velen zijn op plekken geweest waar ze nog nooit geweest waren. Jan-Leendert bedankt voor het uitzetten van beide routes. Men heeft ervan genoten en dat maakte deze tochten tot een succes. Beloofd wat voor een volgende keer als het wel een stralende dag is.

[social_share]

About the Author

Comments are closed.