feb27
0

Uitslagen CK SSVB 2013

Actueel Share this post

Op zaterdag 23 februari jl. was het weer zover: de enige kans van de recreatieve leden om te meten hoeveel vooruitgang ze geboekt hebben op de schaats, en voor de wedstrijdrijders de mogelijkheid te bepalen wie nu eigenlijk de snelste van de club is! Het was weer tijd voor de clubkampioenschappen!

Ook deze keer stond ons trouwe jurycorps klaar voor de popelende deelnemers. (alhoewel er enkele leden ontbraken omdat ze, hoe vreemd, liever op vakantie gingen? Het is ze vergeven aangezien ze de rest van het seizoen altijd trouw voor ons klaar staan!!)

Onze eigen starters schoten de leden weg. Voor sommige jeugdleden erg spannend. Een enkeling kwam bijna buikschuivend over de finish, een ander had (letterlijk) een zetje nodig (we noemen geen namen), maar de meeste jeugdige deelnemers kwamen snel en keurig over de finish. Geregeld met een techniek waar de oudere leden van zouden dromen…. PR’s werden gesteld en verbeterd en daar droomt ieder lid van toch?

De prijsuitreiking vond plaats in ’t Wakste terwijl de oudere jeugd en volwassen leden eveneens probeerden (en vaak slaagden) een mooie tijd neer te zetten. De bekers werden trots in ontvangst genomen. De foto’s zijn al op de site terug te vinden!

Ook voor de oudere leden was het soms spannend, maar daar geen valpartijen gelukkig. Dolinda hoefde als EHBO-er slechts eenmaal in actie te komen om een pleister te plakken, dus daar bleef ze niet echt warm van. Er bleek maar weer dat de Olympische gedachte het belangrijkst is (“meedoen is belangrijker dan winnen”), want of er nu wel of geen bocht gelopen kan worden, iedereen kan meedoen. Ook bij deze wedstrijden veel nieuwe PR’s.

Na alle 500 en 1500 meters was er ook tijd ingeruimd voor een marathon (of eigenlijk 2, voor zowel de jeugd als de senioren). De deelnemende dames waren ver in de minderheid maar stonden in beide sessies zeker hun mannetje. Goed gedaan Chiara en Marielle! Ook een leuk onderdeel voor de toeschouwers, want het was wel spannend!
Bij de junioren maakten Timo en Maxim er pas in de laatste ronde een echte strijd van, die door Timo gewonnen werd. Veel van het kopwerk werd daar gedaan door Ewout. Bij de senioren, knokten de masters voor wat ze waard waren en werd niks cadeau gegeven. Uiteindelijk bleek Tim Broere iedereen met een halve baanlengte voor te blijven, was Bastiaan Geurts een goede tweede en wist Harry Broere Willem Leeuwenburgh net voor te blijven. De Broere familie eer gered!

In ’t Wakske werden (inmiddels) traditiegetrouw de vrijwilligers verblijd met een kleine attentie als bedankje en vervolgens de bekers en medailles uitgereikt. Ook hier weer veel trotse winnaars! De Wilco Nijhuis trofee werd door onze voorzitter uitgereikt aan Klaas Renes.

Het was zeer geslaagd toernooi en een leuke avond voor de toeschouwers! Alle deelnemers en vrijwilligers bedankt en tot volgend jaar !

Uitslagen Junioren t/m Masters

Uitslagen Pupillen

CK film met erg mooie slomo’s (zie alle SSVB filmpjes op http://www.youtube.com/user/ssvbreda2001):

[social_share\]

About the Author

Comments are closed.